Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 februari, 2015 - 16:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:59

Pensionsfond satsar på bostäder

Det handlar om nästan 400 miljoner euro. Landskapets pensionsfond som skall trygga pensionen för de landskapsanställda. Därför är det konstigt att det nästan inte alls är någon debatt om fonden och hur den sköts, menar debattören och ekonomen Stephan Toivonen, som efterlyser bättre information om fonden. Nu avslöjar i alla fall pensionsfondens förvaltare att fonden ökar sin satsning på bostäder. År 2013 gav landskapets pensionsfonds placeringar en avkastning på 7,2 procent och fjolårets avkastning blir i samma storleksklass enligt preliminära siffror. Debattören Stephan Toivonen vill ha ett jämförelseindex när det gäller aktieplaceringarna. Ordförande i landskapets pensionsfond är finansminister Roger Nordlund. Han är nöjd med avkastningen och tycker inte att kritiken om dålig information håller riktigt.

- Alla papper om fonden är offentliga, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »