Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 maj, 2015 - 11:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:47

Plan för kommunutredning

I slutet av nästa år kan Finström, Geta, Sund och eventuellt också Saltvik och Vårdö bestämma om de vill slå ihop kommunerna. Det framgår av den tidsplan som Finström, Geta och Sund tagit fram i en projektbeskrivning för utredning av en kommunindelning. Utredningens syfte är att ta fram underlag så att landskapsregeringen på kommunernas begäran sedan kan tillsätta en kommunindelningsutredare.

Kommunernas utredning ska innehålla en nulägesanalys av deras verksamheter och konkreta förslag till utökade samarbeten inom olika områden. Utredningen ska också klarlägga vad en sammanslagning av kommunerna innebär på lång och kort sikt samt vilka ekonomiska följder utökade samarbeten får.

Projektbeskrivningen ska nu upp till diskussion i de norråländska kommunerna och det är kommunernas fullmäktigen som bestämmer om de vill omfatta den eller inte. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »