Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:48Uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:49
  • Landskapsregeringen har fått kritik för hur man organiserade trafiken när Skarven havererade i slutet av augusti. Arkivfoto: Bengt Hannus.

Planering ses över efter Skarvenhaveri

Det behövs en bättre planering för hur trafiken skall organiseras vid ett färjehaveri. Det har landskapets trafikbyrå kommit fram till i utvärderingen av landskapsfärjan Skarvens haveri den 30 augusti.

Passagerare blev strandsatta på Kumlinge när Knipan beordrades avbryta sin resa mellan Hummelvik och Torsholma på norra linjen och köra till Långnäs för att ta hand om föglötrafiken. Trafikbyrån fick kritik för det beslutet, konstaterar byråchef Niklas Karlman.

- Syftet med omflyttningen var att få föglötrafiken att flyta och det gick bra. Men sedan finns det säkert saker vi kunde ha gjort annorlunda så att de andra linjerna inte skulle ha drabbats mer än nödvändigt. Det skall vi titta på nu, säger Niklas Karlman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »