• Landskapsregeringen har fått kritik för hur man organiserade trafiken när Skarven havererade i slutet av augusti. Arkivfoto: Bengt Hannus.
Niklas Karlman intervjuas av Ulf Weman:
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:48, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:49

Planering ses över efter Skarvenhaveri

Det behövs en bättre planering för hur trafiken skall organiseras vid ett färjehaveri. Det har landskapets trafikbyrå kommit fram till i utvärderingen av landskapsfärjan Skarvens haveri den 30 augusti.

Passagerare blev strandsatta på Kumlinge när Knipan beordrades avbryta sin resa mellan Hummelvik och Torsholma på norra linjen och köra till Långnäs för att ta hand om föglötrafiken. Trafikbyrån fick kritik för det beslutet, konstaterar byråchef Niklas Karlman.

- Syftet med omflyttningen var att få föglötrafiken att flyta och det gick bra. Men sedan finns det säkert saker vi kunde ha gjort annorlunda så att de andra linjerna inte skulle ha drabbats mer än nödvändigt. Det skall vi titta på nu, säger Niklas Karlman.

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.