Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 mars, 2016 - 13:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:26

Plåster på såren: 0,48 procent

Klumpsumman höjs från nästa år som plåster på såren. Det beskedet från statsminister Juha Sipilä hade ålandsministern Anne Berner med sig i dag till överläggningarna i Mariehamn med landskapsregeringen, när statsministern själv blev fast i Bryssel.
- Det är vårt förslag att höja klumpsumman och vi är nöjda med att det har accepterats. Nu gäller det ändå att se att det kommer i hamn hela vägen, säger lantrådet Katrin Sjögren.
Klumpsumman, eller egentligen avräkningsgrunden, höjs från nuvarande 0,45 procent till 0,48 procent av statens inkomster. Det här är en fråga som man från landskapets sida försökt komma fram med under ett par års tid, men först nu lossnade det.
- Det här är ett sätt att få en lösning som håller över tiden och som ger Åland möjlighet att själv besluta om frågor som annars är svåra, säger minister Anne Berner.

Reporter Ulf Weman
ulfw@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »