Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 april, 2015 - 15:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:54

Platser kvar på m/s Eckerö

Trots hotet från sjöfacken om en sympatistrejk som kan stoppa alla finskflaggade passagerarfartyg i utrikestrafik i morgon klockan 14.00 har svenskflaggade m/s Eckerö fortfarande platser kvar på alla sina avgångar.

-Vi har mycket bokningar, det är ju påsk och det är en stor resehelg. Men jag skulle inte säga att strejkhotet lett till att bokningarna blivit fler, folk avvaktar kanske in i det sista, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson.

Förhandlingar mellan isbrytarföretaget Arctia Shipping och fackförbunden Sjömansunionen och Finlands maskinbefälsförbund pågår som bäst hos riksförlikningsmannen och om man inte når en lösning före klockan 14 i morgon tar fackförbunden ut sina medlemmar i en sympatistrejk som drabbar både frakt- och passagerarfartyg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »