• Polisen ryckte ut när de fick in en anmälan om en pojke som poserade med ett vapenliknande föremål på sociala medier. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: fredag, 8 september, 2017 - 16:18

Pojke poserade med låtsasvapen

En ung pojke som hade lagt upp bilder av sig själv på Instagram där han poserade med ett skjutvapen i handen fick besök av polisen.

Polisen hade fått en anmälan om bilderna och eftersom vapnet såg äkta ut så åkte polisen hem till pojken. Vid husrannsakan visade det sig att vapnet var en leksak.
I ett pressmeddelande skriver polisen att det oftast är omöjligt att på avstånd bedöma om ett vapenlikande föremål är ett riktigt vapen eller en replika, så man bör undvika att posera med replikor som kan skrämma andra.
I det aktuella ärendet har polisen hållit ett möte med pojken, hans vårdnadshavare och en tjänsteman från socialen. Polisen gör också en skriftlig barnskyddsanmälan med anledning av händelsen.

Fler Nyheter

Vill förbättra nordiskt studentutbyte

En samnordisk ansökningsportal för alla nordiska universitet och högskolor.

Skördefesten blev lyckad

Liz Mattsson och Henrik Sundberg intervjuas av Tomas Tornefjell
- Årets skördefest lockade ett stort antal besökare och vi är mycket nöjda. Det säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Medieskatt införs

Landskapsregeringen fattar i dag beslut om att införa en media-avgift av skattenatur. Så skriver man i ett pressmeddelande som skickades ut nyss.

Föreslår skola för barn med autism

Mathias Eriksson berättar att SÅHD föreslår att ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar byggs:
Södra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse föreslår att man bygger ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar.

Janssons kritik överraskade

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson är överraskad över den kritik som Ålandskommitténs vice ordförande Gunnar Jansson kom med i Ålands Radio förra veckan.

Nu öppnar terapibassängen igen

I dag öppnar ÅHS terapibassäng på paramedicinska mottagningen igen.

Få trafikbrott under intensiv helg

Trots en intensiv trafikhelg med anledning av Skördefesten har trafikbrotten varit få. En förare blåste 0,8 promille när polisen gjorde en alkoholkontroll på Tjudövägen i Finström på söndagen.

Nya utrymmen behövs för specialfritids

Förbundsdirektör Veronica Snellman och skoldirektör Mathias Eriksson intervjuas av Nina Smeds:
Södra Ålands högstadiedistrikt kan tänka sig att från och med 2019 ta över specialfritidsverksamheten som Ålands omsorgsförbund i dag har hand om, men det förutsätter att man bygger nya lokaler för verksamheten.

Kompassen ordnade Skördefestutflykt

Siv Ekström med flera intervjuas av Tomas Tornefjell:
Ett 60-tal nyinflyttade ålänningar var med under lördagens busstur till skördefesten, som arrangerades av informationskontoret Kompassen. Under den...