• Polisen ryckte ut när de fick in en anmälan om en pojke som poserade med ett vapenliknande föremål på sociala medier. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: fredag, 8 september, 2017 - 16:18

Pojke poserade med låtsasvapen

En ung pojke som hade lagt upp bilder av sig själv på Instagram där han poserade med ett skjutvapen i handen fick besök av polisen.

Polisen hade fått en anmälan om bilderna och eftersom vapnet såg äkta ut så åkte polisen hem till pojken. Vid husrannsakan visade det sig att vapnet var en leksak.
I ett pressmeddelande skriver polisen att det oftast är omöjligt att på avstånd bedöma om ett vapenlikande föremål är ett riktigt vapen eller en replika, så man bör undvika att posera med replikor som kan skrämma andra.
I det aktuella ärendet har polisen hållit ett möte med pojken, hans vårdnadshavare och en tjänsteman från socialen. Polisen gör också en skriftlig barnskyddsanmälan med anledning av händelsen.

Fler Nyheter

Töftöfärja på översyn

Töftölinjens ordinarie vajerfärja tas ur trafik för översyn i dag söndag, 19 november, vid middagstid.

Östersjön allt mer lik en sjö

Östersjön blir allt mer lik en sjö. Vattnet blir sötare, brunare och varmare och medeltemperaturen har redan stigit med en grad sedan 1980-talet.

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Vädjar om farledsavgifter

Riksdagsledamot Mats Löfström har i dag tillsammans med tre andra riksdagsledamöter skickat ett brev till svenska sjöfartsverket gällande farledsavgifterna.

Två dömda för narkotikabruk

En 31-årig man och en 28-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika.

Föglö höjer skatten

Föglöborna får betala en högre inkomstskatt nästa år.

Sextrakasserier ska inte trivialiseras

Heléne Zetterström Dahlqvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Sexuella trakasserier är ett stort problem på högstadiet. Det säger Heléne Zetterström Dahlqvist, filosofie doktor i hälsovetenskap och lektor vid Mittuniversitet i Sundsvall.

Butik vill få bukt med stökiga ungdomar

Petra Rajalin intervjuas av Sara Lindroos:
Några ungdomar i åldrarna 12-16 år har den senaste tiden orsakat problem på Varubodens butik i centrum av Mariehamn.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.