Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 september, 2017 - 16:18
  • Polisen ryckte ut när de fick in en anmälan om en pojke som poserade med ett vapenliknande föremål på sociala medier. Arkivfoto: Ida Jansson.

Pojke poserade med låtsasvapen

En ung pojke som hade lagt upp bilder av sig själv på Instagram där han poserade med ett skjutvapen i handen fick besök av polisen.

Polisen hade fått en anmälan om bilderna och eftersom vapnet såg äkta ut så åkte polisen hem till pojken. Vid husrannsakan visade det sig att vapnet var en leksak.
I ett pressmeddelande skriver polisen att det oftast är omöjligt att på avstånd bedöma om ett vapenlikande föremål är ett riktigt vapen eller en replika, så man bör undvika att posera med replikor som kan skrämma andra.
I det aktuella ärendet har polisen hållit ett möte med pojken, hans vårdnadshavare och en tjänsteman från socialen. Polisen gör också en skriftlig barnskyddsanmälan med anledning av händelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »