Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 maj, 2016 - 09:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:18

Polisen: ”Ingen ska behöva vara livrädd”

- Så bra har vi det på Åland att inte ska personer behöva sitta och vara livrädda. De ska kunna vara trygga här oberoende av vad de gör och vad de sysslar med. Det säger förundersökningsledaren Anders Mattsson om de anmälningar som tiggare lämnat in till polisen om att de utsätts för trakasserier och hot.
- I endel fall krävs de på hyra för att de ska bo på olika ställen, andra säger att de måste betala för att få sitta och tigga, säger Anders Mattsson.
Anmälarna har berättat om personer som för dem till platser för att tigga och sedan hämtar upp dem igen, och de misstänka personerna har förekommit i brottsutredningar som polisen gjort tidigare. Nu ska målsägande höras med hjälp av rumänsk tolk, och senare ska även de misstänkta förhöras. Än går det inte att gripa någon, så frågan är om tiggarna är i fara för tillfället?
- Förhoppningsvis inte, säger Anders Mattsson.
Mer om det här hör ni i Åland i dag klockan 16.10.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »