Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 juli, 2016 - 06:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:13

Polismästaren bemöter kritik

Att en viss undersökningsåtgärd inte utförs omedelbart behöver inte betyda att den inte blir utförd. Åtgärderna kan utföras av annan personal eller skjutas upp till en annan tid. Den kommentaren ger polismästare Maria Hoikkala med anledning av den kritik som riktats mot polisen efter att en man i Västernäs anmälde att någon skjutit hål i hans lägenhetsfönster i helgen. Mannen var besviken för att patrullen som kom till platsen varken förhörde grannar eller tog med sig ammunitionsresterna från lägenheten, och allmänheten reagerade i både insändare och facebookdebatter.
Maria Hoikkala kan inte kommentera det enskilda fallet men tycker det känns nödvändigt att på ett allmänt plan förklara vissa omständigheter, bland annat skriver hon i ett pressutskick att det följer gängse praxis att en polispatrull gör inledande arbete på en brottsplats för att sedan lämna över till utredare och undersökare.
Hoikkala skriver också att sommaren medför ett extra arbetstryck på polisen men att man ändå klarar av att erbjuda en hög servicenivå.
- När vi behövs som mest är vi på plats inom några minuter, skriver Hoikkala.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »