Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 februari, 2016 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:29

Politiker oroade över Orklas besked

Orklas besked om samarbetsförhandlingar med samtliga anställda på Åland är mycket oroväckande och en nedläggning av chipsfabriken i Haraldsby kan få svåra konsekvenser. Det menar näringsminister Camilla Gunell, socialdemokrat, som redan i går fick information från bolagets ledning. I morgon skall landskapsregeringen träffa ledningen för Orkla i Finland, där chipsfabriken i Haraldsby ingår.

- Samarbetsförhandlingar innebär inte automatiskt en nedläggning, utan att man ser över verksamheten och försöker hitta lösningar, säger Camilla Gunell.

Också centerns partiledare Jörgen Pettersson är orolig.

- Nu måste hela Åland och alla inblandade samarbeta för att säkra Haraldsbyfabrikens framtid, säger han i ett uttalande.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström besöker Haraldsbyfabriken på måndag.

- Det skulle vara en katastrof för det åländska samhället om Chipsen läggs ned. Det är i hela landets intresse att Orkla fortsätter med chipsproduktionen, säger han i ett uttalande.

Reporter: Ulf Weman
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »