Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 maj, 2015 - 14:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:48

Politiskt överens om KST

Politiskt är nu landskapsregeringens tre partier överens om hur Kommunernas socialtjänst skall se ut, men det är många lagtekniska förändringar som måste till. Därför får nu lagberedaren Hans Selander jobba över helgen för att landskapsregeringen skall kunna ta det slutliga beslutet på måndag morgon.
   - Vi är överens om en modell, men jag vill inte berätta om den förrän vi har lagförslaget klart, säger finansminister Roger Nordlund.
Det har gjorts sena förändringar för att tillmötesgå de synpunkter som kommunerna lämnat in på det tidigare förslaget, främst när det gäller finansieringen. Socialvården, förutom barn- och äldreomsorgen, skall slås samman i kommunalförbundet Kommunernas socialtjänst, som bildas genom att Ålands omsorgsförbund görs om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »