Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 oktober, 2016 - 10:34Uppdaterad: fredag, 21 oktober, 2016 - 13:19
  • Lemlands kommunfullmäktige vill utreda om kommunen kan ta emot flyktingar. Foto: Cecilia Ekströmer.

Positivt till flyktingar i Lemland

- Jag tror att folk överlag är positiva till att hjälpa flyktingar. Det säger Robert Mansén, ordförande för kommunfullmäktige i Lemland.

I onsdags gav fullmäktige kommunstyrelsen i uppdrag att se på möjligheterna att ta emot en flyktingfamilj. På senaste möte godkändes ett integrationsprogram och nu beslöts alltså utreda kostnaderna för att ta emot en familj och hur det kan finansieras. Enligt Mansén kan debatten efter att Vårdö sagt nej ha påverkat ledamöterna att ta upp frågan som ett extra ärende.

- Det kan förefalla tungt för en kommun att direkt ta det, men jag tror att det är lättare att genomföra i samarbete med flera kommuner, säger Robert Mansén.

Han påpekar att alla kommuners ekonomi är rätt ansträngd men menar att det ändå är en fråga alla kommuner behöver fundera på och vad de kan bidra med.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »