Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 mars, 2017 - 16:11Uppdaterad: måndag, 13 mars, 2017 - 16:51
  • Postboxars placering debatterades i lagtinget i dag. Foto: Malin Lundberg.

Postboxar hot mot intellektet

Har boende i flerfamiljshus svårare att gå ut i trappan i morgonrock för att hämta morgontidningen än boende i villa att gå ut i morgonrocken på gatan?

 Det blev en delvis rörig debatt när förslaget till ändring av lagen om posttjänster debatterades i lagtinget i dag. Ett förslag i lagen är att flerfamiljshus skall kunna ha gemensam postlåda, en sak som i praktiken redan finns. Centerns Jörgen Pettersson såg centrala postboxar som ett hot.

- Det minskar ytterligare på prenumerationerna av tryckta tidningar och det i sin tur på det intellektuella kapitalet som det tryckta ordet innebär, sade han.

Jörgen Pettersson var främst kritisk till en försämring av servicen i glesbygden som slopandet av kravet på minst ett fast serviceställe per kommun kan innebära. Men moderaternas Gun-Mari Lindholm, boende i Kumlinge var positiv till förändringarna och såg det också som bra med rullande postkontor i glesbygden. Jörgen Petterson begärde bordläggning av postlagen till på onsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »