Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 juli, 2015 - 14:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:38

Premiumbilar säljer bra på Åland

Försäljningen av så kallade premiumbilar, det vill säga bilar som av tradition har ansetts lite dyrare, har ökat på Åland. Enligt Ronny Jansson på Bilcenter, som säljer bland annat Mercedes, har man märkt en tydlig ökning av försäljningen.

- Kunderna har upptäckt att prisbilden har jämnat ut sig. För 15 år sedan var skillnaden mellan en Mercedes och andra märken ganska stor. Numera är prisbilden jämnare tack vare att skattesystemet gynnar de bilar som har låga utsläpp, säger Ronny Jansson.

Trots att man ser en ökning av försäljningen av premiumbilar, går nybilsförsäljningen i allmänhet lite skakigare nu än tidigare.

- Det kunde vara bättre. Även om vi kanske inte har det ekonomiskt dåligt på Åland så läser folk nyheter om lågkonjunkturer, och då väntar man kanske med att köpa ny bil, säger Ronny Jansson

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »