Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 juli, 2015 - 12:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:41

Protest mot Kanonloppet inlämnad

Löpargruppen Canis Löpus lämnade idag in en protestlista med ett 40-tal namn mot Ålands idrotts och Ålands motionsförbunds planer att ändra på bansträckningen av Kanonloppet. Ålands största och äldsta tävlings- och motionslopp har i 47 år gått i stort sett enligt samma sträcka. Nu vill arrangörerna att loppet tar en avstickare via terrängbanan i Jomala, vilket förlänger loppet från 19,5 kilometer till 22 kilometer. Orsaken är att en del löpare vill ha mera terränglöpning. Ett nytt argument har varit säkerheten längs den cirka en kilometer långa sträckningen längs Nya Godbyvägen mellan Dalkarby och Kantarellen.

- Vi anser att den korta sträcka som det är fråga om kan göras mycket säker genom att sänka hastigheten till 30 och att genom koner markera bansträckningen. Många lopp har arrangeras under åren på våra landsvägar, som exempelvis Åland Marathon, och ingen har diskuterat att stoppa loppet på grund av att det skulle vara farligt, skriver Canis Löpus mentor Stig Orre, i uppropet mot ändringen av Kanonloppet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »