Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 april, 2015 - 11:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:54

Radiostyrelsen vill ha ny ledning

Ålands radio bör få en ny ledning och därför sammankallar nu radiobolagets styrelse till samarbetsförhandlingar som berör hela personalen. Styrelsen tog beslutet på sitt möte i går, men är inte enig. Att man nu tar itu med ledningsfrågan är på grund av att nuvarande vd, Pia Rothberg-Olofsson går i pension i sommar. Tills dess skall en ny sammanslagen tjänst som vd och ansvarig redaktör vara tillsatt. Styrelsens ordförande, Jesper Eliasson, ser inget problem med att den nya ansvariga redaktören blir direkt beroende av en politiskt tillsatt styrelse i ett public servicebolag som skall vara oberoende.

- Absolut inte, det finns regler och lagar som reglerar redaktionens oberoende, säger Jesper Eliasson.

Han vill inte gå in på vem eller vilka som i första hand berörs av samarbetsförhandlingarna, men det är uppenbart att det handlar om redaktionschefen Astrid Olhagen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »