Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 juni, 2017 - 11:09Uppdaterad: torsdag, 22 juni, 2017 - 11:38
  • Den andra personen misstänkt för Strandnäsrånet greps igår men släpps efter dagens förhör. Arkivbild: Ida Jansson.

Rånmisstänkta på fri fot

Alla tre som misstänkts för rånet i Strandnäs förra lördagen släpps på fri fot. Som vi rapporterade om igår grep polisen åter igen en av de misstänkta. Under förmiddagen har han hörts men efter förhöret släpps alltså även han på fri fot.

- Det finns ingen grund att begära någon av dem häktade, då situationen inte uppfyller de särskilda förutsättningarna för häktning. De är båda identifierade och har erkänt. Dessutom försvårar de inte vår utredning genom att vara på fri fot, säger förundersökningsledare Olof Lindqvist.

Enligt honom var man säker på den första personen från början och efter att ha gått igenom materialet noggrannare blev man även säker på den andra i förrgår sent på eftermiddagen, varvid han greps. Den tredje personen, som var misstänkt i början, vill Olof Lindqvist inte kommentera men menar att utredningen fortsätter. Nästa steg är att fortsätta gå igenom materialet och lämna en del sådant till kriminallaboratoriet i Vanda för teknisk utredning. Enligt Lindqvist prövas ärendet troligen i rätten i höst, då det fortfarande är mycket arbete kvar och semestrar i vägen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »