• Med hjälp av ljudet från polissirener lyckades fem svampplockare som gått vilse leta sig ut från skogen. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: söndag, 10 september, 2017 - 11:32

Rattfull körde av vägen

En bilist körde av vägen i Jomala Gottby på lördagsmorgonen. Både föraren och passageraren i bilen var påverkade av alkohol.

Polisen berättar i ett pressmeddelande att man bland annat utreder ärendet som grovt rattfylleri. Personerna fördes till sjukhus efter olyckan men då de inte var allvarligt skadade skrevs de ut efter en stund.
Två vuxna och tre barn tappade bort sig i skogen då de var ute och plockade svamp och bär. De ringde själva polisen för att be om hjälp och polisen åkte ut till platsen där personerna parkerat sin bil. Där lät man polisbilens sirener ljuda och personerna kunde gå mot ljudet. Polisen gick sedan i möte med personerna som snart hittades, lite trötta men vid gott mod.
Polisen berättar också att man gripit en efterlyst person i Mariehamn, personen skickas nu till närmaste fängelse för att avtjäna en fängelsedom.

Fler Nyheter

Vill förbättra nordiskt studentutbyte

En samnordisk ansökningsportal för alla nordiska universitet och högskolor.

Skördefesten blev lyckad

Liz Mattsson och Henrik Sundberg intervjuas av Tomas Tornefjell
- Årets skördefest lockade ett stort antal besökare och vi är mycket nöjda. Det säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Medieskatt införs

Landskapsregeringen fattar i dag beslut om att införa en media-avgift av skattenatur. Så skriver man i ett pressmeddelande som skickades ut nyss.

Föreslår skola för barn med autism

Mathias Eriksson berättar att SÅHD föreslår att ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar byggs:
Södra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse föreslår att man bygger ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar.

Janssons kritik överraskade

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson är överraskad över den kritik som Ålandskommitténs vice ordförande Gunnar Jansson kom med i Ålands Radio förra veckan.

Nu öppnar terapibassängen igen

I dag öppnar ÅHS terapibassäng på paramedicinska mottagningen igen.

Få trafikbrott under intensiv helg

Trots en intensiv trafikhelg med anledning av Skördefesten har trafikbrotten varit få. En förare blåste 0,8 promille när polisen gjorde en alkoholkontroll på Tjudövägen i Finström på söndagen.

Nya utrymmen behövs för specialfritids

Förbundsdirektör Veronica Snellman och skoldirektör Mathias Eriksson intervjuas av Nina Smeds:
Södra Ålands högstadiedistrikt kan tänka sig att från och med 2019 ta över specialfritidsverksamheten som Ålands omsorgsförbund i dag har hand om, men det förutsätter att man bygger nya lokaler för verksamheten.

Kompassen ordnade Skördefestutflykt

Siv Ekström med flera intervjuas av Tomas Tornefjell:
Ett 60-tal nyinflyttade ålänningar var med under lördagens busstur till skördefesten, som arrangerades av informationskontoret Kompassen. Under den...