• Med hjälp av ljudet från polissirener lyckades fem svampplockare som gått vilse leta sig ut från skogen. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: söndag, 10 september, 2017 - 11:32

Rattfull körde av vägen

En bilist körde av vägen i Jomala Gottby på lördagsmorgonen. Både föraren och passageraren i bilen var påverkade av alkohol.

Polisen berättar i ett pressmeddelande att man bland annat utreder ärendet som grovt rattfylleri. Personerna fördes till sjukhus efter olyckan men då de inte var allvarligt skadade skrevs de ut efter en stund.
Två vuxna och tre barn tappade bort sig i skogen då de var ute och plockade svamp och bär. De ringde själva polisen för att be om hjälp och polisen åkte ut till platsen där personerna parkerat sin bil. Där lät man polisbilens sirener ljuda och personerna kunde gå mot ljudet. Polisen gick sedan i möte med personerna som snart hittades, lite trötta men vid gott mod.
Polisen berättar också att man gripit en efterlyst person i Mariehamn, personen skickas nu till närmaste fängelse för att avtjäna en fängelsedom.

Fler Nyheter

Töftöfärja på översyn

Töftölinjens ordinarie vajerfärja tas ur trafik för översyn i dag söndag, 19 november, vid middagstid.

Östersjön allt mer lik en sjö

Östersjön blir allt mer lik en sjö. Vattnet blir sötare, brunare och varmare och medeltemperaturen har redan stigit med en grad sedan 1980-talet.

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Vädjar om farledsavgifter

Riksdagsledamot Mats Löfström har i dag tillsammans med tre andra riksdagsledamöter skickat ett brev till svenska sjöfartsverket gällande farledsavgifterna.

Två dömda för narkotikabruk

En 31-årig man och en 28-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika.

Föglö höjer skatten

Föglöborna får betala en högre inkomstskatt nästa år.

Sextrakasserier ska inte trivialiseras

Heléne Zetterström Dahlqvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Sexuella trakasserier är ett stort problem på högstadiet. Det säger Heléne Zetterström Dahlqvist, filosofie doktor i hälsovetenskap och lektor vid Mittuniversitet i Sundsvall.

Butik vill få bukt med stökiga ungdomar

Petra Rajalin intervjuas av Sara Lindroos:
Några ungdomar i åldrarna 12-16 år har den senaste tiden orsakat problem på Varubodens butik i centrum av Mariehamn.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.