Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 september, 2016 - 15:27Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Rattfull mopedist dömdes

En 17-årig pojke har dömts till villkorligt fängelse i 45 dagar för grovt rattfylleri som ung förbrytare och äventyrande av trafiksäkerheten som ung förbrytare.

17-åringen körde mopedbil med 1,64 promille alkohol i blodet, och vid Västra Ytternäsvägen i Mariehamn körde han i diket. En kompis åkte med i bilen när olyckan skedde.

När polisen kom till olycksplatsen medgav 17-åringen att det var han som kört mopedbilen, men i rätten sade han senare att det var kompisen som hade kört. Kompisen hävdade hela tiden att det var 17-åringen som kört. Ett vittne såg olyckan från sin balkong, och hans beskrivning av förarens kläder stämde överens med 17-åringens. Med stöd av vittnets berättelse anser tingsrätten åtalet vara styrkt.

17-åringen får förutom det villkorliga fängelsestraffet även 30 dagsböter på totalt 180 euro. Körförbudet som pojken haft sedan olyckan i februari anses vara tillräckligt och upphävs nu.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »