Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 september, 2016 - 15:27Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

"Regeringen behandlar Sottunga illa"

När lagtinget idag skulle godkänna den andra tilläggsbudgeten blev en stor del av debatten att handla om hur regeringen behandlar Sottunga. I tilläggsbudgeten finns ett eventuellt stöd på 200.000 euro till Sottunga som befinner sig i ekonomisk kris.

Centerns Roger Nordlund jämförde landskapsregeringen med riksregeringen och tyckte att LR behandlar Sottunga på samma sätt som riksregeringen behandlar Åland. Nordlund sade det med anledning av att finansminister Mats Perämaa tidigare sagt att Sottunga inte är en egen kommun efter den här mandatperioden.

- Jag tror att Sottungaborna känner sig på samma sätt som ni känner er gentemot Helsingfors när dom tar beslut ovanför våra huvuden, sade Nordlund.
Mats Perämaa replikerade med att han tycker det känns som centern använder den uppkomna diskussionen om Sottunga som ett sätt att försöka hindra en diskussion om kommunstrukturen.  

Reporter: Owe Sjöblom
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »