Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 februari, 2016 - 11:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:28

Regionkommittén diskuterade flyktingar

Regioners möjlighet och ansvar i den för hela Europa angelägna flyktingfrågan var tema för regionkommitténs möte i Bryssel i går. Regionerna är de som först kommer i kontakt med flyktingar och de som gör den första insatsen. Gun-Mari Lindholm som är den åländska ledamoten i regionkommittén skriver i ett pressmeddelande att regionernas ställning måste stärkas och att europeiska rådets ordförande Donald Tusk var gästtalare vid sessionen. Han problematiserade följderna av om Storbritannien väljer att lämna det europeiska samarbetet. Lindholm tog upp de små ländernas svårigheter att ta emot många flyktingar med Donald Tusk och pekade på att resurserna till sjukvård och bostäder är begränsade.

-Tusk menade att den närmaste tiden är avgörande för det europeiska samarbetets framtid. Många stora och svåra frågor finns på agendan och måste lösas inom sex veckor, skriver Gun-Mari Lindholm.

Reporter: Eva Ringbom-Fonsell
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »