Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 mars, 2017 - 11:26Uppdaterad: fredag, 17 mars, 2017 - 14:36

Rektor välkomnar övervakningskameror

Strandnäs skolas rektor Mikael Rosbäck är positiv till att det ska installeras övervakningskameror inne i Mariehamns högstadieskolor. Och han skulle gärna se att man även installerade kameror i lågstadieskolorna.

Tanken med övervakningskamerorna är bland annat att man ska kunna titta på det filmade materialet när det förekommit någon form av skadegörelse eller när det finns misstankar om mobbning.

-Det är naivt att tro att några kameror kan sätta stopp för all mobbning, men det räcker med att det sker en liten minskning för att det ska vara värt att göra den investesteringen. Det säger Mikael Rosbäck.

I Lemlands grundskola installerade man övervakningskameror inomhus och utomhus under 2014.

-Syftet med våra kameror är enbart att minska riskerna för skadegörelse och andra brott. Inte att övervaka eleverna. Det säger Tom Logren som är föreståndare i Lemlands grundskola.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »