Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 september, 2017 - 06:42

Rimlig siffra på antalet sportfiskare

Bedömningen av antalet sportfiskare som besöker Åland årligen, och som skulle betala den nya fiskevårdsavgiften, är fullt rimlig. Det skriver näringsavdelningens chef Linnéa Johansson i ett pressmeddelande.

Det blev en livlig debatt i lagtinget när förslaget till fiskevårdsavgift var på bordet och flera ledamöter hävdade att landskapsregeringens bedömning att 20-27.000 sportfiskare besöker Åland varje år är alldeles för högt räknad. Men näringsavdelningen, som gjort beräkningen, menar att den är rimlig.

När det gäller beräkningen av hur mycket fiskevårdsavgifter som kommer in har avdelningen räknat med att 75 procent av 20.000 betalar avgiften det första året, eller 15.000. Statistiken är ofullständig, så beräkningen har gjorts utgående från dels tillgänglig statistik och dels en undersökning från år 2013.

Fiskevårdsavgiften är nu under utskottsbehandling i lagtinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »