Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 oktober, 2015 - 14:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:28

RK-chefen kommenterar krisen

Oklarheter i arbetsstrukturer och bristande kommunikation ser verksamhetsledare Eva Storgårds som orsaker till de problem som Röda Korsets distriktskansli på Åland har haft.

- Vi måste bli bättre på att tala med varandra så att det inte uppstår oklarheter som kan kännas som påhopp, säger hon, och tror att det efter gårdagens styrelsemöte ska vara lättare att jobba vidare tillsammans.

Samtidigt menar hon att det åländska kontoret har levt lite i sin egen värld med egna principer jämfört med de allmänna principerna inom Finlands Röda Kors.

Och ett av styrelsens uppdrag till henne har varit att rikta upp verksamheten så att den följer de allmänna principerna vad gäller verksamhet, tjänstekollektivavtal och personalförmåner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »