Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 november, 2017 - 15:49Uppdaterad: fredag, 10 november, 2017 - 16:52
  • Mats Löfstrlm ordnade tillsammans med företaget Clic Innovation ett seminarium där Åland som testområde för förnyelsebar energi presenterades. Foto Tomas Tornefjell

Seminarium om Åland som testområde hölls i riksdagen

Ett seminarium i riksdagen i går lyfte Åland som testområde för förnyelsebar energi.

Det var Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i samarbete med företaget CLIC Innovation som höll i seminariet. De presenterade visionen att göra Åland till ett testområde för förnyelsebar energi och riktade sig till riksdagen och inbjudna gäster vid myndigheter och branschorganisationer i Helsingfors.

Tommy Jacobsson, VD för CLIC Innovation, presenterade det pågående projektet som fått statlig finansiering av innovationsfinansieringsverket TEKES.

Under seminariet underströks den stora globala efterfrågan på de nya energilösningar som skulle kunna testas och utarbetas.

- Det skulle också vara lättare för företag att be intresserade aktörer att komma till Åland än att själva marknadsföra idéerna runtom i världen, sade Mats Löfström.

Enligt Löfström och Jacobsson har Åland de bästa vind- och solförhållandena i norra Europa och är samtidigt ett avgränsat samhälle med avancerad infrastruktur.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »