Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 mars, 2015 - 07:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:55

Seminarium om trafikförbindelser

På fredag hålls ett seminarium på Sjöfartsmuseet i Mariehamn med fokus på framtidens kommunikationer. Den för Åland viktiga trafiken mellan Finland och Sverige har minskat sedan år 2008, samtidigt som de åländska rederierna gynnats av att trafiken mellan Estland och Finland ökat. I början av året presenterades en rapport om en planerad järnvägstunnel mellan Helsingfors och Tallinn och på seminariet frågar man sig om en sådan tunnel skulle ha nån betydelse för Åland. Under seminariet diskuteras också hur Åland kan dra nytta av utvecklingen i våra närregioner och vilka steg som kan tas. Föreläsare är bland annat Björn Hasselgren, teknologie doktor vid KTH vid Stockholms universitet och Pär-Henrik Sjöström från den svenska Sjöfartstidningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »