Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 13:14Uppdaterad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 13:17
  • Vd Eveliina Melentjeff räknar med att Seppäläs butiker hålls öppna trots hot om konkurs.

Seppäläbutiker kvar trots konkurshot

Den finska klädbutikskedjan Seppälä, som har totalt över 70 butiker varav en i Maxinge, har sökts i konkurs av skatteförvaltningen. Enligt uppgifter på Yles hemsida meddelar vd Eveliina Melentjeff att butikerna ändå är öppna som vanligt medan man funderar på åtgärder.

I bolaget, som Eveliina och Timo Melentjeff köpte av Stockmann 2015, pågår en företagssanering som gäldenärerna nu vill att tingsrätten avbryter på grund av obetalda skulder.

Enligt Helsingin Sanomat har klädbranschen haft fem år av nedgång ända till i fjol samt en kall och regnig sommar som inte varit bra för handeln. Stockmannägda klädkedjan Lindex, som öppnade en butik i Mariehamn så sent som i våras, redovisar ett halverat resultat för årets andra kvartal och byter nu ut sin vd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »