Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 april, 2015 - 11:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:51

Sex synpunkter om östra Föglö

En ny väg norr om byn är bäst, en ombyggnad av den befintliga vägen genom byn är sämst. Det anser 14 markägare i Hastersboda, som i två olika skrivelser lämnat synpunkter på miljökonsekvensbedömningen av projektet med en ny färjehamn på östra Föglö. Man får också stöd av museibyrån om vägdragningen. Sammanlagt sex skrivelser med synpunkter har lämnats in. En sommarstugeägare, som får den nya färjehamnen 400 meter från sin fastighet, är negativ till det södra hamnalternativet och ifrågasätter överhuvudtaget kortruttprojektet. Sottunga kommun föredrar det norra hamnalternativet, men vill helst ha kvar trafiken till Långnäs. Tunnelutredaren Otto Hojar föredrar det södra hamnalternativet vid Brännskär och varnar för att politiker lobbar för det norra alternativet. Han rekommenderar också en offentlig-privat finansiering av projektet. Synpunkterna skall nu vägas in i MKB:n för östra Föglö innan den slås fast av landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »