Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 oktober, 2015 - 13:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:28

Sjökvarteret möbleras om

Att flytta Jehuset och bygga en året runt öppen restaurang på tomten är ett av de ändringsförslag för Sjökvarteret i Mariehamn som verksamhetsledare Mikael Bergvall och styrelseordförande Clas Öfverström har tagit fram. I deras förslag ingår också att det nuvarande museet ska flyttas för att ge plats åt hantverkare.

-Mariehamns stad vill att vi ska bli mer ekonomiskt självbärande och jag och verksamhetsledaren vill också utveckla Sjökvarteret så att det blir en mer levande plats med konserter och andra aktiviteter. Det säger styrelseordförande Clas Öfverström.

Mogens Lindén som sitter i Sjökvarterets styrelse är kritisk till att dessa förslag ska diskuteras redan under måndagens styrelsemöte.

-Innan man tar upp så stora förändringar bör man prata med alla de som är verksamma i sjökvarteret, säger Mogens Lindén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »