Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 juni, 2015 - 06:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:42

Sjukskötarstrejk stressade ÅHS

Sjukskötarnas strejk i slutet på förra året orsakade slitningar och stress som påverkade hela sjukhuset och minskade sjukvårdsproduktionen inom flera områden både före och efter den tre veckor långa strejken. Det skriver Ålands hälso- och sjukvårds styrelseordförande Mia Hanström och hälso- och sjukvårdsdirektör Katarina Dahlman i ÅHS verksamhetsberättelse för år 2014 som nu offentliggjorts.

Ett annat bakslag för ÅHS var att ombyggnaden av rehab- och geriatrikkliniken för drygt 21 miljoner euro, drabbades av besvär mot upphandlingen av el- och VVS-projektör. Därmed stod planeringen stilla under hela året. Kostnaderna för vården utanför Åland var rekordhöga 11,1 miljoner euro, nästan två miljoner högre än budgeterat. Externvården står nu i fokus för åtgärder, liksom personalens höga sjukfrånvaro. Positivt var att bokslutet visade ett överskott och att utvecklingen av den prehospitala verksamheten kom igång, med bland avtal med de frivilliga brandkårerna för att förkorta insatstiderna vid hjärtstopp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »