Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 juli, 2015 - 06:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:38

Skärgårdsföretagare: "Sämsta sommaren på 24 år"

Sommarens dåliga väder ser ut att ha lett till färre båtgäster i skärgården. För Karlby gästhamn på Kökar som ägs av Brudhäll Ab har det här varit den sämsta sommaren sedan starten 1991.

-Vindarna har varit så starka så folk har inte kunnat ta sig in till hamnen, säger Tomas Dahlgren som är chef på Brudhäll.

Han uppskattar att det är ungefär 40 procent mindre båtgäster i Karlby gästhamn vilket även påverkar Brudhälls restaurang som ligger alldeles intill.

Och det är också andra företagare i skärgården som känt av ett minskat tryck som förmodligen beror på det dåliga vädret. Seagram på Föglö, Glada laxen på Bärö i Kumlinge och Lappo gästhamn har färre gäster än förra sommaren. Men de säger alla att det trots det dåliga vädret ändå gått relativt bra i sommar.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »