Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 december, 2014 - 16:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:53

Skärgårdssatsningar ifrågasätts

Det var politisk feghet att inte bygga Föglötunneln. Det hävdade Danne Sundman, moderat, när slutdebatten om nästa års landskapsbudget till stor del kom att bli en debatt om skärgårdens sjunkande befolkningssiffror och orsaken till det. Det var centerns Runar Karlsson som initierade debatten om satsningarna på skärgården och ifrågasatte mångmiljonsatsningarna utan att man egentligen vet varför befolkningen i skärgården minskar trots en redan hygglig trafik. Danne Sundman tyckte det var politisk feghet, dock inte hans egen, som var orsaken till att Föglö inte är knutet till Fasta Åland med en fast förbindelse. Liberalernas Mats Perämaa betonade viktren av att de som vill satsa i skärgården kan lita på en långsiktighet i trafiken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »