Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 september, 2016 - 05:58Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Skärpt straff för våldsamt motstånd

Hovrätten skärper straffet för en man i 50-årsåldern som i fjol dömdes i tingsrätten till villkorligt fängelse i 3 månader för försök till misshandel. Mannen var då bland annat också åtalad för våldsamt motstånd mot tjänsteman, men det åtalet förkastades av tingsrätten.

Åklagaren besvärade sig till hovrätten som, till skillnad från tingsrätten, anser att en stämningsman utövar offentlig makt i sin tjänst och menar att det styrkt att den dömde gjort sig skyldig till våldsamt motstånd mot tjänsteman. Mannen hade, enligt domen, försökt begå fysiskt våld mot en stämningsman som försökt delge honom stämningar. Mannen ska ha försökt köra på honom med en bil.

Till tingsrättens dom om försök till misshandel lägger hovrätten därför våldsamt motstånd mot tjänsteman och ändrar domen till villkorligt fängelse i fem månader.

Reporter: Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »