Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 oktober, 2016 - 11:10Uppdaterad: onsdag, 26 oktober, 2016 - 11:12

Skattjakten bordlades av stadsfullmäktige

Det blev inget beslut i går om åtgärder för att se till att personer som bor i Mariehamn men är mantalsskrivna i andra kommuner också betalar skatt i staden.

 Stadsfullmäktige återremitterade ärendet för ytterligare utredning. Frågan har initierats av moderaten Lennart Isaksson som konstaterat att det finns över tusen icke stadigvarande bebodda bostäder i Mariehamn vilket kan betyda uteblivna skatteintäkter på cirka 10 miljoner euro för stadens del.

Stadsdirektören hade föreslagit att Mariehamn skulle söka rättelse av beskattningskommun för personer som bor i staden men har uppgivit en annan hemkommun. Det förslaget godkände stadsstyrelsen för två veckor sedan efter en omröstning där liberalerna och centern sa nej och socialdemokraterna avstod. Och i går beslöt alltså stadsfullmäktige att skicka tillbaka ärendet för fortsatt beredning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »