Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 26 juni, 2016 - 21:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:15

Skilda åsiker om Åland efter Brexit

- Jag hade hoppats in i det sista på att det inte skulle bli en Brexit. I värsta fall innebär det mer tull och byråkrati för en viktig handelspartner så det har antagligen både politiska och ekonomiska konsekvenser även för Åland i det långa loppet. Det säger lantrådet Katrin Sjögren, liberalerna, efter Storbritanniens beslut i torsdags att lämna EU efter 43 års medlemskap.
   Oppositionspartiet Åländsk Centers ordförande Jörgen Pettersson ser något mer optimistiskt på folkomröstningens slutresultat.
- Man ska minnas att det kommer att ta minst två år innan något händer och redan nu finns det en missnöjd folkrörelse som kan påverka. Om man alldeles tydligt ser att Brexit leder till försämringar kommer det att uppstå ett tryck på att ingenting ska ske, säger Jörgen Pettersson.
   Huruvida Åland kan få en av Storbritanniens platser i EU-parlamentet eller inte återstår för framtiden att utvisa.

Reporter Cecilia Ekströmer
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »