• Västerro var en lugn oas under Skördefesten. Foto: Tomas Tornefjell.
Liz Mattsson och Henrik Sundberg intervjuas av Tomas Tornefjell
Publicerad: måndag, 25 september, 2017 - 12:12, uppdaterad: måndag, 25 september, 2017 - 14:08

Skördefesten blev lyckad

- Årets skördefest lockade ett stort antal besökare och vi är mycket nöjda. Det säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Hon har ännu inte några exakta siffror över antalet besökare eller sålda Skördefestpass, men många gårdar har sagt att de haft ovanligt många besökare.

- Haga kungsgård i Saltvik hade till exempel närmare 11.000 besökare under fredagen och lördagen då de hade öppet, säger Liz Mattsson.

Många besökte Bolstaholm

Bolstaholms gård i Geta ordnade i år en egen avgiftsfri skördefest, eftersom man inte vill vara med i den officiella skördefesten där besökarna förväntas betala 10 euro för ett skördefestpass.

- Vi hade sammanlagt 11.452 besökare under helgen, vilket är ungefär 900 fler besökare än förra året, säger Henrik Sundberg på Bolstaholms gård.

Han tror att det stora antalet besökare kan bero på att det var färre bondgårdar som hade söndagsöppet jämfört med förra året.

"Vi hjälper varandra"

Det finns de som anser att Bolstaholm utnyttjar den officiella skördefesten genom att ordna ett eget arrangemang under samma helg, utan att delta i den gemensamma marknadsföringen, men Henrik Sundberg delar inte den åsikten.

- Jag tror att att vi hjälper varandra med att locka besökare, säger han.

 

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.