Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 februari, 2016 - 15:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:28

Skördefestens vänner planerar vårmarknad

Skördefestens vänner får 55.000 euro i Pafstöd för sin verksamhet 2016, det har landskapsregeringen beslutat. Dessutom får man 30.000 euro som man får disponera fritt mellan tre specialprojekt man planerar under året. Specialprojekten är en undersökning av skördefestens samhällsekonomiska betydelse, utveckling av temat ”Barn och mat” samt utveckling av verksamheten till att också ordna en vårmarknad.
I samma fördelning bestämdes att Visit Åland får en miljon euro för sin verksamhet. Pengarna ska bland annat användas till en nätbaserad försäljningsplattform, en gemensam evenemangskalender, till att utreda finansieringsförutsättningarna för en evenemangsbyrå, till miljöcertifieringsprojektet Green Key, till tillgänglighetsprojekt och till att medverka i central baltic-projektet vars mål är att digitalisera Bomarsund.
Ålands fredsinstitut får 180.000 euro för sin verksamhet, och Föreningen Norden på Åland får 23.000 euro.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »