Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 april, 2015 - 15:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:53

Skrämseltaktik mot flyktingar

Vi vill skydda våra kvinnor och döttrar! Med den klassiska skrämseltaktiken försöker nu en grupp som är emot att ta in flyktingar från Syrien till Åland, få till stånd folkomröstningar i kommunerna i flyktingfrågan. Det är Stephan Toivonen, debattör i flyktingfrågan, som skickat ut ett pressmeddelande om initiativet. Enligt kommunallagen behövs minst fem procent av de röstberättigade skriva under ett initiativ om folkomröstning, för att frågan skall tas upp av kommunfullmäktige för beslut. Toivonens grupp börjar i Brändö. Kommunstyrelsens ordförande Margret Lundberg tror inte det lyckas.

- Visst finns det frågor om flyktingmottagningen och hur vi skall klara integreringen, men jag upplever att de allra flesta är för att ta emot flyktingar, säger hon.

Stephan Toivonen pekar på brottsstatistik från Sverige och Finland som visar att flyktingar från Syrien och Irak är överrepresenterade .

- Vi är inte främlingsfientliga, vi pekar bara på fakta, menar han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »