Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 13:49
  • Simon Holmström och Ålands natur och miljö söker fortfarande en ekonom som kan hjälpa föreningen göra en kortruttsutredning. Arkivfoto: Eva Ringbom-Fonsell.

Söker fortsatt ekonom till kortruttsutredning

Ålands natur och miljö letar fortfarande efter en oberoende ekonom till föreningens egen utredning av kortrutten.

Ansökningstiden för tjänsten gick ut i tisdags, och enligt föreningens ordförande Simon Holmström har ännu ingen ekonom anställts för uppdraget som är obetalt.

- Vi kommer att inrätta ett utredningsteam på fem personer med syfte att titta på ett hållbart alternativ till kortrutten i södra skärgården. Intresseanmälningar tas fortfarande emot tills kommande vecka, skriver Holmström till Ålands radio i ett e-postmeddelande.

Tanken är att ekonomen ska arbeta med utredningen tillsammans med beteendevetare och skeppsbyggaringenjörer för att under oktober och november titta på kostnader och lönsamheten i investeringar. Utredningen tros vara klar i slutet av december.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »