• Simon Holmström och Ålands natur och miljö söker fortfarande en ekonom som kan hjälpa föreningen göra en kortruttsutredning. Arkivfoto: Eva Ringbom-Fonsell.
Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 13:49

Söker fortsatt ekonom till kortruttsutredning

Ålands natur och miljö letar fortfarande efter en oberoende ekonom till föreningens egen utredning av kortrutten.

Ansökningstiden för tjänsten gick ut i tisdags, och enligt föreningens ordförande Simon Holmström har ännu ingen ekonom anställts för uppdraget som är obetalt.

- Vi kommer att inrätta ett utredningsteam på fem personer med syfte att titta på ett hållbart alternativ till kortrutten i södra skärgården. Intresseanmälningar tas fortfarande emot tills kommande vecka, skriver Holmström till Ålands radio i ett e-postmeddelande.

Tanken är att ekonomen ska arbeta med utredningen tillsammans med beteendevetare och skeppsbyggaringenjörer för att under oktober och november titta på kostnader och lönsamheten i investeringar. Utredningen tros vara klar i slutet av december.

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.