• Jonas Holmström och Simon Holmström vill få fler att producera sin egen el. Foto: Tomas Tornefjell.
Simon Holmström, vd för Zebrabil Ab intervjuas av Tomas Tornefjell
Publicerad: fredag, 19 maj, 2017 - 15:25, uppdaterad: fredag, 19 maj, 2017 - 16:58

Solcellsutmaning presenterades på hållbarhetsseminarium

Olika aspekter på hållbarhet stod på agendan i dag när nätverket bärkraft.ax arrangerade sitt tredje forum för samhällsutveckling.

Besökarna fick bland annat ta del av Kumlinges kommundirektör Christian Dreyers tankar om kommunens första steg mot hållbarhet.

Under dagen pratade Crosskeys vd Thomas Lundberg och journalisten Karin Erlandsson om hur det är att leva på Åland och hur man ska lyckas rekrytera kvalificerade arbetskraft.

Företaget Zebrabil, som har som mål att enbart sälja elbilar från år 2030, presenterade sin solcellsutmaning som handlar om att få fler företag, institutioner och privatpersoner att producera koldioxidfri el med hjälp av solpaneler.

- Vi vill göra något mer än att bara sälja elbilar till enstaka kunder och därför satsar vi även på att få de som kör elbil att producera sin egen el. Det säger Zebrabils vd Simon Holmström.

Fler Nyheter

Veterinär varnar för oseriös hästtandläkare

Annett Pfeifer, veterinär på ÅMHM, varnar för oseriösa så kallade hästtandläkare. Hon har nyligen blivit kallad till en hästägare vars häst har fått tänder avbrutna av hästtandläkaren.

Nordisk modell för hela världen

Nu inleder de fem nordiska länderna marknadsföringen av projektet ”Nordiska lösningar på globala utmaningar”.

Nordlund tar över fredsinstitutet

Lagtingsledamoten Roger Nordlund, centern, blir ny ordförande för Ålands Fredsinstitut.

Kökarbutiken kanske öppnar

Kökarbutiken öppnar igen på onsdag eller torsdag.

Trygve Eriksson efterträder Sture Carlsson

Sture Carlsson lämnar förvaltningsrådet för Ålands ömsesidiga försäkringsbolag, Ömsen. På bolagsstämman i går avtackades Carlsson som suttit i förvaltningsrådet i 32 år, de senaste tolv åren som ordförande.

Nytt grepp för att locka ekoodlare

Gunilla Mattsson berättar i en intervju som Kjell Brändström gjort hur Odlarringen ska locka fler att börja odla ekologiskt:
Odlarringen testar ett nytt grepp för att locka fler odlare att bli ekologiska.

Grovt rattfylleri i Sund

En person misstänks för grovt rattfylleri efter att ha kört i diket i Sund.

Kvinnor dominerar lärarkåren

Två tredjedelar av den åländska lärarkåren består av kvinnor, men på gymnasie- och högskolenivå är det ändå männen som utgör 51 respektive 68 procent.

Vårdö och Hammarland vill folkomrösta

Kommunfullmäktige i Vårdö och Hammarland har gett sina kommunstyrelser i uppdrag att bereda framtida rådgivande folkomröstningar om kommunstrukturreformen.