• Sottunga vill att alternativet med en gemensam kommun för Sottunga, Kökar och Kumlinge utreds. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
Publicerad: tisdag, 14 november, 2017 - 10:52

Sottunga föreslår ny kommunutredning

Utred en kommunindelning för Kökar, Sottunga och Kumlinge! Det vill kommunfullmäktige i Sottunga att landskapsregeringen gör om också de två andra kommunerna fattar samma beslut.

Om övriga skärgårdskommuner vill ansluta sig till utredningen kan den, enligt Sottungafullmäktige, byggas på med flera alternativ till kommunstruktur.

Enligt landskapsregeringens förslag skulle Sottunga slås ihop med Brändö, Kumlinge, Kökar och Föglö. Vid ett möte mellan skärgårdskommunerna, för tre veckor sedan, framfördes önskemål om att olika alternativ utreds.

Oförändrad skatt

Kommunfullmäktige i Sottunga har också bestämt att inkomstskatten bibehålls på 18 procent nästa år. Också fastighetsskattesatserna blir oförändrade.

Fler Nyheter

Östersjön allt mer lik en sjö

Östersjön blir allt mer lik en sjö. Vattnet blir sötare, brunare och varmare och medeltemperaturen har redan stigit med en grad sedan 1980-talet.

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Vädjar om farledsavgifter

Riksdagsledamot Mats Löfström har i dag tillsammans med tre andra riksdagsledamöter skickat ett brev till svenska sjöfartsverket gällande farledsavgifterna.

Två dömda för narkotikabruk

En 31-årig man och en 28-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika.

Föglö höjer skatten

Föglöborna får betala en högre inkomstskatt nästa år.

Sextrakasserier ska inte trivialiseras

Heléne Zetterström Dahlqvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Sexuella trakasserier är ett stort problem på högstadiet. Det säger Heléne Zetterström Dahlqvist, filosofie doktor i hälsovetenskap och lektor vid Mittuniversitet i Sundsvall.

Butik vill få bukt med stökiga ungdomar

Petra Rajalin intervjuas av Sara Lindroos:
Några ungdomar i åldrarna 12-16 år har den senaste tiden orsakat problem på Varubodens butik i centrum av Mariehamn.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.

Eckerö röstade om folkomröstning

Skall Eckerö kommun fortsätta vara en självständig kommun? Ja, nej eller jag avstår från att svara. Så lyder frågan och svarsalternativen som kommunfullmäktige fastställde på sitt möte i går.