Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 februari, 2017 - 13:18Uppdaterad: fredag, 24 februari, 2017 - 13:31
  • Ålands gymnasiums styrelseordförande John Holmberg (Lib). Foto: NIna Smeds.

”Sparkrav betyder inte försämring”

- Att spara behöver inte per definition betyda en nedmontering eller försämring. Det skriver lagtingsledamot John Holmberg med anledning av morgonens nyhet om att Ålands gymnasium tvingas spara.

Som vi berättade i morse, med hänvisning till uppgifter i Ålandstidningen, tvingas gymnasiet till drastiska åtgärder på grund av sparkrav på 1,4 miljoner euro. Holmberg, som också är styrelseordförande för Ålands Gymnasium, menar att man ändå kan se med tillförsikt på framtiden.

- Att se över en verksamhet med syfte att göra den mer kostnadseffektiv skapar ofta en positiv utveckling och insikt att saker och ting kan göras på ett nytt och bättre sätt, skriver John Holmberg. Han påpekar också att budgeten ligger kring 18 miljoner euro och att det med den summan bör gå att bibehålla och öven utveckla den åländska gymnasieutbildningen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »