Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 november, 2017 - 05:48Uppdaterad: onsdag, 8 november, 2017 - 06:40
  • Skoldirektör Mathias Erikson. Foto: Hasse Persson-Bru

Specialfritids planeras i Jomala

Södra Ålands högstadiedistrikt önskar bygga lokaler i Jomala för specialfritidsverksamhet

 Specialfritidsbyggnaden som är på förslag skulle kosta 800.000 euro och vara 300m² stor, utöver detta önskar SÅHD utreda möjligheterna för ett gemensamt resurscentrum för skolpsykologerna på Åland, centret skulle kunna erbjuda medlemskommuner tjänster som är svåra att ordna på egen hand till exempel samordning av skolformen som riktar sig till autistiska elever eller elever med psykiska sjukdomar.

-Att utreda detta är en förfrågan från landskapsregeringen, ett resurscentum för skolpsykologerna har diskuterats under lång tid berättar Mathias Eriksson, skoldirektör på södra Åland.

SÅHDs nuvarande lokaler har inte plats för ett resurcentrum vilket skulle innebära att ytterligare en våning skulle behöva byggas på specialfritidsbyggnaden till en kostnad av ca 850 000 euro.

Jomala kommun ställer sig positiva till förfrågan om specialfritidsbyggnaden och fortsatt utredning kring resurscentret.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »