Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 oktober, 2017 - 17:25
  • Staden vill ha högsta möjliga ekonomiska stöd från landskapsregeringen för att bygga om WHA och bygga en ny friidrottsarena i Ytternäs. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Staden anhåller om arenapengar

Nu anhåller stadsstyrelsen i Mariehamn om högsta möjliga medfinansiering för uppgraderingen av friidrotts- och fotbollsfaciliteterna i staden.

På sitt möte i dag beslöt stadsstyrelsen att be om stöd för byggandet av en separat friidrottsarena och konverteringen av WHA till en fotbollsarena med friidrottsfaciliteter för skolornas behov. Stadsstyrelsen beslöt också att ge förvaltningen i uppdrag att utarbeta en driftskonsekvensanalys. Sara Kemetter, socialdemokrat, föreslog att man istället skulle ge kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att utarbeta en drifts- och en miljökonsekvensanalys, men vid omröstningen fick hon bara partikollegan Tony Wikström med sig och hennes förslag förlorade.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »