Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 september, 2016 - 12:27Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Stadsfullmäktige fastställde målindikatorer

Andelen elever som upplever att de är utsatta för mobbning ska minska och det upplevda hälsotillståndet bland eleverna i grundskolan ska förbättras. Det är exempel på målindikatorer som stadsfullmäktige fastställde i går när man diskuterade stadens mål för åren 2016-2019.
Som jämförelse nämner man att 9 procent av eleverna i årskurs 1-6 och 8 procent av eleverna i årskurs 7-9 i Strandnäs upplevde mobbning enligt Kivaundersökningen 2016. För lågstadieeleverna i Östernäs var siffran 14 procent och för högstadieeleverna 8 procent. I Ytternäs upplevde 7 procent mobbning.

23 procent av stadens högstadieelever upplevde sitt hälsotillstånd som medelmåttigt eller dåligt när en undersökning gjordes 2013, och där vill man alltså se en förbättring nu.

Totalt fastställdes 26 målindikatorer för att förbättra olika saker inom det sociala området, miljön, kulturen och ekonomin.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »