Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 februari, 2015 - 06:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:59

Stadsfullmäktige godkände flyktingplan

Ett enigt stadsfullmäktige godkände i går kväll planen för att ta emot flyktingar till Mariehamn och integrationsprogrammet som varje kommun måste ha innan man kan börja med flyktingmottagande.
   - Debatten präglades av en positiv anda. Alla var eniga om att det är bra att Mariehamns stad ställer upp och tar emot flyktingar, säger stadsfullmäktiges ordförande Christian Beijar.
Nu ska socialnämnden ge socialförvaltningen i uppdrag att tillsammans med NTM-centralen i Egentliga Finland arbeta fram ett avtal för flyktingmottagande. Enligt flyktingplanen som fullmäktige godkände i går ska man avtala om att vart tredje år ta emot en grupp flyktingar om 10-15 personer fram till år 2027. Om allt går som det ska kan den första flyktinggruppen anlända till Mariehamn i slutet av det här året.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »