Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 mars, 2017 - 06:09Uppdaterad: tisdag, 21 mars, 2017 - 12:39
  • Stadspolitikers representation bokförs på flera olika konton.
  • Kvitto från konferensen "Mål 2015". Foto: Totte Vesterlund.
  • Kvitto för kvinnonätverket på GE-Villan i februari 2014. Foto: Totte Vesterlund.

Stadspolitiker drack för skattemedel

Skattemedel har gått till exklusiva middagar med alkohol för stadspolitiker.

Daghemskommittén har haft avslutningsmiddag på Park, mätbara mål har diskuterats på Nautical och kvinnonätverket och kvinnokommittén har druckit alkohol i GE-villan. Det visar en granskning som Ålands Radio inleder idag. Det är svårt att bilda sig en uppfattning om hur mycket pengar staden lägger på representation och alkohol. Orsaken är att kostnader för detta bokförs utan särskild objektskod på flera olika konton tillsammans med andra inköp av livsmedel och förplägnadstjänster till stadens alla verksamheter.

Det som Ålands Radio har begärt – och fått ut – är kostnader för representation kopplade till stadsstyrelsen och stadsfullmäktige samt vissa kommittér, och det vi har kunnat konstatera är att stadspolitiker från i stort sett alla partier har varit med vid tillfällen då det druckits alkohol för skattebetalarnas pengar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »