Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 oktober, 2015 - 14:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:26

Stan satsar på giftfria daghem

Mariehamns stad vill förbättra inomhusmiljön i sina daghem. En inventering av daghemmen börjar i oktober för att identifiera hälsoskadliga material. Stadens miljösamordnare Ulf Simolin säger att miljögifter kan spridas från vardagsprodukter som till exempel vissa leksaker, möbler och elektronik, till luften och fastna i damm som sedan andas in.
- Eftersom barn tillbringar en stor del av sin tid på daghemmen är det viktigt att börja göra förbättringar där, säger Ulf Simolin i ett pressmeddelande.

Inventeringen görs av David Ståhlman och den är samtidigt hans examensarbete vid Umeå universitet. Arbetet med att identifiera hälsoskadliga ämnen för daghemsbarnen och därefter ge förslag på en rad åtgärder pågår i tio veckor.     

Mer om dethär i Åland idag klockan 16.10.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »