Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 augusti, 2017 - 12:07Uppdaterad: onsdag, 30 augusti, 2017 - 16:59
  • Micke Larsson, utvecklings- och hållbarhetsstrateg, Petra Granholm, Ålands natur och miljö samt miljöminister Camilla Gunell presenterade statusrapporten. Foto: Eva Ringbom-Fonsell

Statusrapport för ett hållbart Åland

Konsumtionsvanorna och koldioxidproblematiken. De är Ålands två största utmaningar då det gäller att nå ett hållbart Åland. I dag presenterade Utvecklings- och hållbarhetsrådet sin första statusrapport kring nuläget och kommande viktiga utmaningar.

-Nu har vi också fått reda på allt vi inte vet, och det är mycket, säger Micke Larsson som är utvecklings-och hållbarhetsstrateg. Han säger att det finns för lite data och kunskap hur vi ska mäta hållbara konsumtions- och produktionsmönster.

Enligt miljöminister Camilla Gunell kan landskapsregeringens vanor att använda flyget komma att ändras.

-Kanske vi inom landskapsregeringen kan gå i bräschen för att använda andra färdmedel när det är möjligt. Antingen kan vi klimatkompensera eller varje gång värdera om flyget är det enda alternativet, säger Camilla Gunell.

Rapporten är en färdplan hur man når ett hållbart Åland senast år 2051.

-Den är som ett bokslut för samhällsutvecklingen, konstaterade lantrådet Katrin Sjögren.

Rapporten kan läsas på barkraft.ax.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »