Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 augusti, 2016 - 15:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:10

Steg framåt för kortrutten

Redan den här veckan kan miljökonsekvensbedömningen, MKB:n, över kortruttprojektets del västra Föglö offentliggöras. Efter delgivningen i somras och de synpunkter som kom in från allmänheten, slutputsar nu det anlitade konsultbolaget på MKB:n. Efter att den offentliggjorts i slutet av den här veckan, eller i början på nästa vecka, är det dags att ställa ut förslaget till MKB över projektet med en bro över Prästösund. Det projektet är ändå inte aktuellt att bygga ännu på länge. Däremot blir både östra och västra Föglö aktuellt att gå vidare med nästa år, enligt infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat.
- Man behöver se på hela kortruttprojektet, och vi har också pratat om östra och västra Föglö som en helhet, säger Mika Nordberg.
I samband med att budgetförslaget för nästa år presenteras i november offentliggörs också landskapsregeringens planer för att förnya skärgårdstrafiken.

Reporter: Ulf Weman
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »