Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 mars, 2017 - 11:09Uppdaterad: fredag, 24 mars, 2017 - 11:17
  • Notvikstornet kan bli mer levande i besökscentret om det förverkligas.

Stiftelse för besökscentrum har stöd

-Det finns ett stort intresse för en stiftelse som kunde driva ett besökscenter i Bomarsund. Det säger Rolf Lindqvist som sitter i styrelsen för Bomarsundssällskapet som hade årsmöte i går.

Målsättningen är att få till stånd ett samarbete mellan näringslivet, den offentliga sektorn och föreningar. Enligt Lindqvist har bland andra rederier och flera företag redan meddelat att de stöder projektet. Det behövs ett stiftelsekapital på 50.000 euro och man hoppas landskapet som markägare står för hälften. Ritningar för besökscentret finns redan och planen är att landskapet bygger det och stiftelsen tar hand om driften. Ännu återstår bland annat också diskussioner med politikerna som ska fatta beslut om bygget ska bli av.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »